Keepers

In het voetbal is er een heel speciale functie, de keeper. Daar waar alle spelers samen trainen, hebben de keepers een speciale training nodig: de keeperstraining.

Speciale keepersdag

Onder leiding van Frans Hoek Sports is bij onze vereniging een regionale keeperspromotie- trainingsdag gehouden voor keepers van alle leeftijden.

Frans Hoek was keeperstrainer van het nationale elftal van Polen, was voormalige assistent/keeperstrainer van Ajax, het Nederlands Elftal en FC Barcelona.

Nieuw-Lekkerland

In 2013 wordt de keepersdag in onze regio voor het tweede achtereenvolgende jaar door vv Nieuw-Lekkerland georganiseerd.

Organisatie

De organisatie van een dergelijke dag is een behoorlijke klus. Maanden van te voren wordt al een organisatiecommisse samengesteld die een omvangrijk draaiboek moet afwerken.

De mogelijkheid tot inschrijven start ook al maanden van te voren en al heel snel bleken de inschrijvingen binnen te druppelen. Uiteindelijk blijken er ruim 160 inschrijvingen te zijn voor deze dag.

Op de dag zelf zijn er tientallen vrijwilligers nodig om de groepen te begeleiden en alles in goede banen te leiden. Uiteindelijk bleek alles op rolletjes te verlopen.

Sponsoren

Er zijn een aantal sponsoren gevonden die een bijdrage hebben geleverd in de kosten voor de organisatie. Daar zijn we als vereniging heel blij mee.

Kosten

De kosten voor deelname waren net als in voorgaande jaren € 19,90.

Hiervoor kreeg elke deelnemer een ochtend- en middagtraining, een speciaal voor deze dag ontworpen T-shirt, lunchpakket met drinken en een aandenken.

Keeperdag 3 mei 2013

De keeperdag 2013 wordt voor het eerst georganiseerd op het nieuwe complex van vv Nieuw-Lekkerland.

Vorig jaar bleek dat Frans Hoek Sports voor het eerst een Regionale Keeperdag op kunstgras afwerkte.
Het bleek toen uitstekend te zijn bevallen.

Ook deze keer werd er alleen maar op kunstgras getraind en ook nu is het weer prima bevallen. Daarbij kwam dat ook de weersomstandigheden goed meewerkten. Droog weer, een zonnetje en niet te warm.

De hele ochtend is er getraind in de groep van de leeftijdscategorie en kregen de groepen meerdere oefeningen. Voor heel jonge keepers waren veel oefeningen wat vreemd, vooral de TJSOEK waar mee geoefend werd. Maar al doende leert men.

In de middag werd er in iedere groep een 1 tegen 1 competitie afgewerkt, waarin de 2 beste keepers van iedere groep een plaats voor de landelijke finaledag konden verdienen.

Fotoimpressie

Hieronder een impressie van de dag met een aantal foto's. Door op een foto te klikken op het moment dat deze in beeld is wordt een vergroting van de foto getoond.

 

Veel Nieuw-Lekkerlanders naar finale

Aan deze keeperdag zit ook een wedstrijd verbonden. In de middaguren werd in iedere groep een 1 tegen 1 competitie gehouden. De beste 2 keepers van iedere groep behaalden een plaats voor de finaledag, die op 10 mei in Harderwijk werd gehouden.

Namens Nieuw-Lekkerland verdienden liefst 4 keepers een plaats in de finale!

Volgend jaar weer

Hoewel het heel veel organisatie heeft gevergd zal onze vereniging volgend jaar weer een Keeperdag organiseren. Daarover zijn al afspraken gemaakt met Frans Hoek Sports.