Keepers

In het voetbal is er een heel speciale functie, de keeper. Daar waar alle spelers samen trainen, hebben de keepers een speciale training nodig: de keeperstraining.

Speciale keepersdag

Onder leiding van Frans Hoek Sports is bij onze vereniging een regionale keeperspromotie- trainingsdag gehouden voor keepers van alle leeftijden.

Frans Hoek was keeperstrainer van het nationale elftal van Polen, was voormalige assistent/keeperstrainer van Ajax, het Nederlands Elftal en FC Barcelona.

Nieuw-Lekkerland

Waar een dergelijke dag een aantal jaren bij ASWH is georganiseerd was het in 2012 de eerste keer dat deze dag door vv Nieuw-Lekkerland is georganiseerd.

Organisatie

De organisatie van een dergelijke dag is een behoorlijke klus. Maanden van te voren wordt al een organisatiecommisse samengesteld die een omvangrijk draaiboek moet afwerken.

De mogelijkheid tot inschrijven start ook al maanden van te voren en al heel snel bleken de inschrijvingen binnen te druppelen. Uiteindelijk blijken er ruim 160 inschrijvingen te zijn voor deze dag.

Op de dag zelf zijn er tientallen vrijwilligers nodig om de groepen te begeleiden en alles in goede banen te leiden. Uiteindelijk bleek alles op rolletjes te verlopen.

Sponsoren

Er zijn een aantal sponsoren gevonden die een bijdrage hebben geleverd in de kosten voor de organisatie. Daar zijn we als vereniging heel blij mee.

Kosten

De kosten voor deelname waren net als in voorgaande jaren 19,90.

Hiervoor kreeg elke deelnemer een ochtend- en middagtraining, een speciaal voor deze dag ontworpen T-shirt, lunchpakket met drinken en een aandenken.

Keeperdag 1 mei 2012

De keeperdag, voor het eerst georganiseerd in Nieuw-Lekkerland, zou oorspronkelijk het het A- en B-veld worden gehouden.

Doordag het echter de voorgaande nacht ontzettend geregend had bleken het A- en B-veld niet bespeelbaar te zijn. Gelukkig heeft onze vereniging de beschikking over 2 kunstgrasvelden en dus werd naar deze velden uitgeweken.

Het bleek voor het eerst dat Frans Hoek Sports een Regionale Keeperdag op kunstgras afwerkte, maar het blijkt uitstekend bevallen.

Gelukkig werd het aan het begin van de dag droog en kon de gehele dag droog worden afgewerkt. De ruim 160 keepers die zich voor deze dag hebben ingeschreven en ook de vele toeschouwers hebben genoten van deze dag.

De hele ochtend is er getraind in de groep van de leeftijdscategorie en kregen de groepen meerdere oefeningen. Voor heel jonge keepers waren veel oefeningen wat vreemd, vooral de TJSOEK waar mee geoefend werd. Maar al doende leert men.

In de middag werd er in iedere groep een 1 tegen 1 competitie afgewerkt, waarin de 2 beste keepers van iedere groep een plaats voor de landelijke finaledag konden verdienen.

Fotoimpressie

Hieronder een impressie van de dag met een aantal foto's. Door op een foto te klikken op het moment dat deze in beeld is wordt een vergroting van de foto getoond.

 

Veel Nieuw-Lekkerlanders naar finale

Aan deze keeperdag zit ook een wedstrijd verbonden. In de middaguren werd in iedere groep een 1 tegen 1 competitie gehouden. De beste 2 keepers van iedere groep behaalden een plaats voor de finaledag, die op 18 mei in Harderwijk werd gehouden.

Namens Nieuw-Lekkerland verdienden liefst 12 keepers een plaats in de finale!

Youri de Ouden Beste Keeper van Nederland

Op vrijdag 18 mei 2012 vond de finaledag plaats van de Regionale Keeperdagen die door Frans Hoek Sports zijn georganiseerd, ondermeer in Nieuw-Lekkerland.

Op 18 mei gingen 12 Lekkerlandse keepers de strijd aan met alle andere geselecteerde keepers uit regionale keepersdagen uit het hele land. Voor de Lekkerlandse deelnemers was een touringcar geregeld, dus iedereen kwam uitgerust aan in Harderwijk.

Eerst werden de 3 onderdelen uitgelegd. Waar de Regionale Keepersdagen bestonden uit een training en een 1 op 1 competitie, bestaat de finale uit 3 onderdelen:

- keeperstennis
- shoot en save
- 1 op 1 duel

Van elke poule komt een winnaar. Deze winnaars strijden in de leeftijdscategorie in kruisfinale's door tot een halve finale, zodat er 2 overblijven. Met name bij de 8/9 en 10/11 jarigen in de jongscategorie waren er aardig wat kruisfinales nodig.

De laatste 2 spelen de finale voor de uiteindelijke Gouden Handschoen en titel Beste Keeper van Nederland.

Voor Nieuw-Lekkerland waren er 2 hoofdfinale's weggelegd!

Stefan Scheidelaar streed een dappere, spannende finale in de categorie 16+ en het was op eindsignaal onbeslist. Dan gaat men verder voor het winnende punt, waarop de tegenstander dan eenmaal nog kans krijgt om gelijk te maken. Helaas was het zijn tegenstander die aan het langste eind trok. Maar Stefan werd wel mooi 2de in de categorie 16+.

Youri den Ouden mocht als laatste aantreden. Na ook zeker een spannende strijd en aanmoedigingen van de Lekkerlandse aanhang was het deze keer wel winst voor Lekkerland!

Youri is dus de beste keeper in de categorie 14/15 jaar. Hij kreeg de Gouden Handschoen uitgereikt van Frans Hoek en kon nog wat mooie complimenten van deze man in zijn zak steken.

Winnaars gouden handschoen

Hierboven de winnaars van de Gouden Handschoen in de diverse leeftijdsklassen. Staand 2e van links Nieuw-Lekkerlander Youri de Ouden.

Naast dus een 1e en 2e plek waren er ook nog vier 3e plaatsen voor Lekkerland in de verschillende leeftijdscategorien en wel voor:
- Leonie Mets
- Remzi Ozdonmez
- Lisa de Bie
- Quincey Tieleman

Volgend jaar weer

Hoewel het heel veel organisatie heeft gevergd zal onze vereniging volgend jaar weer een Keeperdag organiseren. Daarover zijn al afspraken gemaakt met Frans Hoek Sports.