Nieuwe accommodatie

Vele jaren is er in Nieuw-Lekkerland gesproken over verhuizing van de voetbalvereniging. Op op 15 november 2007 is er uiteindelijk door de gemeenteraad van Nieuw-Lekkerland groen licht gegeven voor de uitplaatsing, zoals dat in het gemeentehuis wordt genoemd.
Toch is er sindsdien nog heel wat water door de Lek gestroomd voordat er duidelijke plannen op tafel kwamen.

Uiteindelijk is in juni 2011 de eerste schop de grond in gegaan en is men begonnen met de aanleg.

Kroniek over aanleg

De voortgang van de aanleg van het nieuwe sportpark wordt in een kroniek op deze site gedeeld met ge´nteresseerden. In diverse afleveringen zullen foto's worden getoond van de bouw.

Hieronder staan links naar de diverse afleveringen van de kroniek:

Eigen werkzaamheden
Clubgebouw opgeleverd
Het gaat nu kriebelen
Clubgebouw krijgt vorm
Eerste eigen klus
Voordelen kunstgras
Spelen naast nieuwbouw
De eerste wedstrijden
Wachten op goedkeuring
Weer voetbalvelden
Eindelijk weer groen
Kunstgras gespot
Wanneer komt kunstgras
Grote grindbakken
Start bouw clubgebouw
1e paal clubgebouw
Klaar voor volgende laag
Betonvlaktes
Beton opspuiten
Toegang zwaar verkeer
D-veld wordt opgebouwd
Afgraven veld
Aanpak 1e veld
Opruimen
Geen weg terug meer
 

Over de Tiendweg

Het is de bedoeling dat op de plaats waar nu ons trainingsveld en het C- en D-veld liggen een geheel nieuwe accomodatie wordt gebouwd.
Het huidige C- en D-veld blijven bestaan. Op de plaats van het huidige trainingsveld wordt een 3e veld aangelegd en naast het huidige D-veld nog een 4e veld.

Kunstgras

Het huidige C- en D-veld worden voorzien van kunstgras en een lichtinstallatie. De nieuw aan te leggen velden krijgen natuurgras.

Dit betekent, dat we straks 2 volledige velden hebben om op te trainen, beide van kunstgras. Hierdoor zullen we betere trainingsomstandigheden krijgen dan nu het geval is.

Doordat het hoofdveld kunstgras krijgt zal ons 1e elftal zijn thuiswedstrijden altijd op kunstgras spelen, maar ook de andere teams zullen regelmatig op kunstgras spelen.

Rand van natuurgebied

Ons sportpark is gelegen aan de rand van een natuurgebied. Dit is de reden, dat het maken van plannen en het verkrijgen van de nodige vergunningen zo lang op zich heeft laten wachten.

Dit is ook de reden van het feit, dat alleen de 2 oostelijk gelegen velden (het huidige C- en D-veld) mogen worden voorzien van een lichtinstallatie. Anders zou dit te veel impact hebben op de natuur ten westen van ons sportpark.

Clubgebouw

Het clubgebouw komt naast het huidige C-veld, waar nu nog weiland ligt. Het huidige C-veld wordt straks het hoofdveld.

Het clubgebouw bevat kleedruimtes op de begane grond en de kantine en bestuur- en commissiekamer komen op de 1e verdieping. Aan het clubgebouw wordt een tribune gebouwd.

Bouwcommissie

Binnen de vereniging is een commissie gevormd die zich bezig gaat houden met de nieuwbouw. Zij zijn al lang geleden begonnen met het maken van plannen.
Nu de gemeenteraad zich akkoord heeft verklaard met de uitplaatsing zullen de activiteiten van de bouwcommissie gaan toenemen.

In de bouwcommissie hebben de volgende leden zitting:

Hugo Uittenbogaard
Huig den Besten
Kees van Wijk
Dick Kooi
Ton Hakkesteeg

Planning aanleg complex

Sinds december 2010 is er een planning voor de aanleg van ons nieuwe complex.

Half februari 2011 is begonnen met de aanleg van een bouwweg, die bij Bakker Stam begint en langs het B-veld loopt. Hiertoe moesten de lichtmasten van het B-veld iets worden verplaatst, wat door de aannemer is uitgevoerd.

Er is over de sloten langs Tiendweg en de Tiendweg zelf een brug gelegd achter het doel van het B-veld. Hierdoor loopt de bouwweg ook direct achter het B-veld langs. Om voldoende draairuimte te maken voor vrachtwagens is de ballenvanger achter het B-veld (tijdelijk) weggehaald.

Eind juni is begonnen met de aanleg van de 2 kunstgrasvelden op de plaats van het huidige C- en D-veld. Volgens planning zijn deze velden eind september gereed om te gebruiken.
Vanaf oktober 2011 zal op deze velden ook kunnen worden getraind. Beide velden krijgen een lichtinstallatie.

Met de bouw van het clubhuis is in augustus 2011 begonnen. Het clubgebouw wordt volgens planning (kaal) opgeleverd in april 2012. Hierna kan via zelfwerkzaamheid het gebouw worden ingericht. Planning is om dit in de zomer van 2012 gereed te hebben.

Indien alles meezit kan in het seizoen 2012/2013 het gehele nieuwe complex in gebruik worden genomen.

Artist Impression

Hieronder wordt in een aantal tekeningen getoond hoe het nieuwe sportpark er straks uit zal gaan zien.

Overzicht Sportpark

Overzicht over het nieuwe sportpark

Hierboven een bovenaanzicht van het sportpark. Centraal staat het nieuwe clubgebouw, dat uitkijkt op het nieuwe hoofdveld (het huidige C-veld). Rechtsboven het huidige D-veld met daarnaast een nieuw aan te leggen veld.
Linksonder ook een nieuw aan te leggen veld, dat een kwartslag gedraaid ligt in vergelijking met de andere velden.

Clubgebouw

Nieuwe accomodatie

Hierboven ziet u diverse afbeeldingen van het nieuwe clubgebouw: Een zijaanzicht, een vooraanzicht, een kijkje in de nieuwe kantine, een blik op de nieuwe tribune.

Indeling gebouw

Begane grond nieuwe clubhuis

Op de begane grond van het nieuwe clubhuis zijn ondermeer de kleedruimtes gesitueerd. We krijgen straks de beschikking over 12 kleedkamers, waarvan 2 extra grote. Daarnaast zijn er op de begane grond ook 2 kleedkamers voor scheidsrechters, is er een massage ruimte en een ruimte voor wedstrijdbesprekingen. Er is een centrale toiletruimte voor spelers en speelsters.

Ook opslag van wedstrijdmaterialen is op de begane grond (inpandig) gesitueerd.

Bovenverdieping clubhuis

Op de bovenverdieping van het clubhuis zijn de kantine, bestuur- en commissiekamer gepland. Vanuit de kantine is er zicht op alle velden. Vanuit de kantine is ook de tribune te bereiken.

Ook op de bovenste verdieping, aan de zuidzijde, is een terras gepland. Vanaf dit terras is er zicht op 3 van de 4 velden.

In het kader van de bezuinigingen is inmiddels het 4e veld (rechtsboven op de tekeningen) vervallen. We houden dus 3 velden over, 2 kunstgrasvelden en 1 natuurgrasveld.