Amateurpartner van Feyenoord

Bezoek aan de Kuip

Als Amateurpartner van Feyenoord wordt de jeugd van onze vereniging jaarlijks een keer uitgenodigd om een wedstrijd van Feyenoord te komen bekijken.

Voor vele jeugdleden is dit de eerste keer dat ze in de Kuip komen, heel indrukwekkend.

Maar voor degenen die niet zo vaak in de Kuip komen is het toch steeds weer een belevenis om tussen zo veel mensen in zo'n groot stadion te zitten.

Organisatie

Het bezoek aan de Kuip wordt georganiseerd door de Jeugdcommissie van onze vereniging, maar kan niet plaatsvinden zonder de welwillende medewerking van heel veel begeleiders, die ook chauffeur zijn naar Rotterdam.

In ruil voor hun medewerking krijgen zij uiteraard ook een kaart voor de wedstrijd.

Begeleiders

Voor een dergelijke wedstrijd zijn er altijd meer dan voldoende ouders die zich als begeleider opgeven.

De organisatie kiest echter eerst voor de trainers en leiders die het hele seizoen met de kinderen op stap zijn. Als er dan nog extra begeleiders nodig zijn wordt er eerlijk geloot uit de overgebleven ouders.

Parkeerplaats

Tijdens het bezoek aan Feyenoord - Heracles op 12 februari was door een van de leden van de Jeugdcommissie via een relatie een goede parkeerplaats geregeld voor alle chauffeurs. Dit is iedereen prima bevallen!

Feyenoord - Heracles, 12 februari 2011

Dit jaar zijn we als vereniging uitgenodigd om de wedstrijd Feyenoord - Heracles Almelo te bezoeken op zaterdagavond 12 februari.

Al in december hebben alle spelers van de jeugdteams, die voor het bezoek in aanmerking kwamen, via hun leider een briefje gekregen, waarmee zij zich konden inschrijven voor het bezoek. Alle namen en adressen moeten namelijk aan Feyenoord worden doorgegeven.

80 kinderen

Ongeveer 80 kinderen, uit de E's t/m de C's, hebben zich voor dit bezoek opgegeven. Daar we dit seizoen voor het eerst een meisjesteam hebben (MC1), waren onder de deelnemers opvallend veel meisjes.

Impressie bezoek Feyenoord - Heracles

Hieronder een impressie van het bezoek aan de Kuip.

Bezoek Feyenoord - Heracles

Op zaterdag 12 februari waren bijna alle eigen wedstrijden van de Nieuw-Lekkerlandse teams afgelast door de overvloedige regen die de dagen voorafgaand aan zaterdag was gevallen.

Om 18:15, toen men moest verzamelen voor vertrek naar de Kuip was het echter weer droog en dat is tijdens de wedstrijd gelukkig ook zo gebleven. Ook de temperatuur was voor de tijd van het jaar niet slecht!

Uitdelen kaartjes

Voor vertrek werden de kaartjes uitgedeeld aan de begeleiders. Vrijwel iedereen had op deze website al gelezen bij wie hij of zij in de auto was ingedeeld, dus dat leverde niet al te veel problemen op.

Helaas waren een paar kinderen ziek en konden daardoor niet mee, maar hun plaatsen werden ingenomen door kinderen die zich eigenlijk te laat hadden opgegeven.

Leuke wedstrijd

Feyenoord speelde tegen Heracles een goede wedstrijd, waarin vooral de Japanse nieuwkomer Ryo Miyaichi uitblonk. Bij zijn debuut in de Kuip was hij al heel snel doeltreffend, door na een prima aanname op de borst prachtig te scoren.

Doordat Feyenoord de wedstrijd met 2-1 won ging iedereen, ook de enkele Ajax fan onder de bezoekers, tevreden huiswaarts.